Bieten-bloedsinaasappelsoep

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 wortels, geschild en in stukjes
  • 2 grote rode bieten, geschild en fijngehakt
  • 2 chilipepers, fijngehakt (pas de hoeveelheid gerust aan je eigen smaak aan)
  • 750 ml groente- of kippenbouillon
  • geraspte schil en het sap van 1 biologische bloedsinaasappel
  • top het af met
  • 125 g crème fraîche
  • scheutje extra vergine olijfolie
  • handje verse bieslook, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote soep- of braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de rode ui, bleekselderij en knoflook tot de ui glazig is.

Voeg de wortels, bieten en chilipepers toe en roer goed.

Giet de bouillon erbij en zorg ervoor dat de groenten onderstaan, voeg indien nodig nog extra bouillon of water toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en leg het deksel op de pan. Laat alles 30-35 minuten sudderen tot de bieten zacht zijn.

Pureer, zodra de groenten zacht zijn, de soep met een staafmixer of in een blender (in delen als dat nodig is) glad en romig. Roer het sap van de bloedsinaasappel erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de warme soep over vier kommen en garneer elke kom met een toefje crème fraîche, een scheutje olijfolie en de geraspte bloedsinaasappelschil en fijngehakte bieslook.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Bieten-bloedsinaasappelsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Soep voor elke mood

In 'Soep voor elke mood' vind je de allerlekkerste soepen voor elke denkbare situatie. Denk aan een makkelijke miso-paddenstoelensoep voor wanneer je erdoorheen zit, of een groene gazpacho waarmee je heerlijk kunt afkoelen op warme

... lees verder

© Becht / HarperCollins Holland

Bietensoep tips