Pittige paddenstoelenbouillon

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 10 waarderingen

Bevat per portie

105 kcal
1 g eiwit
5 g vet
14 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 20 g gedroogde shii-take
  • 2 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 pimentkorrels
  • 75 ml rode wijn
  • 50 g cantharellen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Rasp de helft van de sinaasappelschil. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

Breng het sjalotje, de shii-take, de geraspte sinaasappelschil, de tijm en de pimentkorrels in de wijn en 500 ml water aan de kook en laat de bouillon ca. 30 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een kaasdoek. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de bouillon op zacht vuur. Bak de cantharellen in de olie omscheppend beetgaar. Leg de sinaasappelpartjes als een ster in twee warme diepe borden. Schep de cantharellen in het midden. Schenk de hete bouillon erover en garneer met peterselie.

Extra benodigd

Kaasdoek

Het recept 'Pittige paddenstoelenbouillon' wordt je aangeboden door . Beeld: Dar1930 | Shutterstock.com

Bouillon tips