Warme knoflooksoep met ei en serranoham

4 personen
bereiden

waardering 8obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 2 sneetjes oud witbrood, in blokjes
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 500 ml runderbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 150 g serranoham, in reepjes
  • 50 g zwarte olijven, in plakjes
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin op hoog vuur de broodblokjes goudbruin en knapperig. Schep de knoflook erdoor en bak deze ca. 3 minuten mee.

Voeg de paprikapoeder, zout, peper, bouillon en slagroom toe en laat het geheel op een laag vuur ca. 15 minuten pruttelen met een deksel op de pan.

Verdeel de soep over vier ovenvaste soepkommen. Laat in elke kom een rauw ei glijden en strooi de ham erover.

Zet de soepkommen in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn. Bestrooi de soep uit de oven met olijven en peterselie en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Warme knoflooksoep met ei en serranoham' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Spanje

In 'Kook ook - Spanje' vind je naast de Spaanse paella en tortillagerechten ook een mooie variatie aan tapas, vis- en vleesrecepten en heerlijke toetjes... lees verder

© Inmerc

Knoflooksoep tips

Reacties op dit recept

  • Carolien Heerlijk soepje...
  • g Dit is echt een heerlijke soep.
  • Anna Fantastische soep. Vooral geen zout meer toevoegen en de olijven voegen naar mijn mening weinig toe. Eventueel wat knapperige croutons apart houden en erbij serveren!