Koude oranje paprikasoep met basilicum

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 oranje blokpaprika's (mooi gelijkvormig, niet te groot)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 750 g oranje blokpaprika's, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1-2 theelepels paprikapoeder (mild)
  • 600 ml groentebouillon (van een tablet of van groentebouillonpoeder)
  • 4 dessertlepels crème fraîche
  • 6 blaadjes basilicum, in reepjes + 4 blaadjes voor de garnering

Bereiden

Snijd van de 4 paprika's de bovenkant af, zodat je 4 dekseltjes krijgt. Verwijder met een scherp mesje de zaden en zaadlijsten uit de paprika's. Zet de paprika's met de deksels koel weg.

Verhit de olijfolie in een kookpan en voeg de paprikastukken en knoflook met het paprikapoeder toe. Zet de warmtebron laag, dek de pan af en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook, zet de warmtebron weer laag en laat de soep afgedekt ca. 20 minuten koken.

Neem de paprikastukken met een schuimspaan uit de bouillon. Pureer ze met een klein deel van de bouillon met de staafmixer of in de keukenmachine. Giet de soep, als je hem echt mooi glad wilt, nog een keer door een zeef en schenk de rest van de bouillon er weer bij. Roer de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper. Zet de soep afgedekt in de koelkast.

Roer de reepjes basilicum voor het serveren door de soep. Zet de vier paprika's in een soepkom en vul ze met de soep. Garneer met een blaadje basilicum. De paprika's kunnen natuurlijk gewoon worden meegegeten.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Het recept 'Koude oranje paprikasoep met basilicum' wordt je aangeboden door

Paprikasoep tips