Spaanse tuinbonensoep

8 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 middelgrote uien, in dunne halve ringen
  • 1 venkel, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 500 g (diepvries) tuinbonen
  • 1 eetlepel oregano
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 liter groentebouillon
  • voor erbij
  • verse munt, fijngesneden

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui, venkel en knoflook tot de knoflook begint te geuren.

Voeg de bleekselderij toe en laat 5 minuten meebakken op zacht vuur. Voeg de tuinbonen, oregano, tijm, laurier en zwarte peper toe en roer goed door.

Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.

Serveer met verse munt.

Tip

Voor een niet-veggie versie kun je 200 g in reepjes gesneden rauwe ham meebakken met de ui en knoflook.

Kookboek

Het recept 'Spaanse tuinbonensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Soepbijbel

In 'Soepbijbel' vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Tuinbonensoep tips