Venkelsoep met peer

4 personen
bereiden

waardering 6obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol, boven- en onderkant eraf
  • 1 eetlepel olijfolie, plus extra voor eroverheen
  • 1 ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 600 ml groentebouillon (gemaakt met ½ theelepel bouillonpoeder)
  • 1 peer, zonder klokhuis, in stukjes

Bereiden

Snijd de venkelknol doormidden en snijd er dan met een heel scherp mesje vier heel dunne plakjes van. Dek deze af en zet ze weg om ze straks te gebruiken als garnering. Snijd de rest van de venkel fijn.

Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook; schenk er 3 eetlepels van de bouillon bij als ze dreigen uit te drogen.

Voeg de fijngesneden venkel toe en schenk er 3 eetlepels van de bouillon bij als de groente uitdroogt. Doe de peer en de rest van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 40 minuten zachtjes koken, tot de venkel heerlijk zacht is.

Schep de groente en peer in een blender met een deel van het kookwater en pureer tot je een gladde soep hebt. Voeg hier zoveel van het kookwater aan toe, tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Schep de soep in kommen, leg de dunne plakjes venkel erop en besprenkel met wat olijfolie.

Extra benodigd

Blender

Opmerking

Peer en venkel zijn allebei rijk aan pectine, die gifstoffen uit het lichaam afvoert, dus dit is een perfecte kandidaat voor de Detox- of Lifestyle-fase. De rijke smaak en romigheid zijn gewoon heerlijk en het is moeilijk te geloven dat er niets in zit dat niet goed voor je is!

Kookboek

Het recept 'Venkelsoep met peer' is afkomstig uit het kookboek...

Honestly Healthy

Aan de hand van dit kookboek vol eenvoudige recepten (meer dan 100) met een neutrale pH-waarde leer je alles over gezond en gebalanceerd alkalisch eten... lees verder

© Uitgeverij Becht

Venkelsoep tips

Reacties op dit recept

  • Ine Super lekkere soep, zelfs de kids vroegen om het enkele dagen later terug te maken (ze zijn geen soepeters). Ik heb enkel de onderkant van de venkel verwijderd.