Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas

4 personen
bereiden

waardering 8,4obv 20 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 venkelknollen
  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • ½ koffielepel gemalen komijn
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon of water
  • 100 ml room
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiden

Snijd het groen van de venkelknollen en bewaar wat voor de afwerking. Snijd de venkelknollen open en verwijder de harde kern en de stengels. Snijd de rest in stukjes.

Stoof de ui glazig in wat olijfolie.

Voeg de venkelstukjes toe en kruid met komijn. Voeg de aardappelblokjes toe. Giet de bouillon of het water erover. Laat de soep 20 minuten koken.

Mix de soep met een staafmixer.

Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Hak het venkelgroen fijn en strooi het over de soep. Rasp de Parmezaanse kaas erover.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Soep in 30 minuten

Geen gerecht is veelzijdiger dan soep. In de winter is een kommetje dampende soep een ideale opwarmer. In de zomer kan een glas gazpacho dan weer lekker... lees verder

© Standaard Uitgeverij. Beeld: Wiktory | Shutterstock.com

Venkelsoep tips

Reacties op dit recept

  • Wilma Al een paar keer gemaakt. Leuk met visite lauw warm in een klein glaasje als amuse. Zelf doe ik nog een takje thijm uit de tuin in de soep en laat dit meekoken.
  • manny Vandaag gemaakt, heel erg lekker. Naast de room op het einde ook nog een klont boter erin gedaan.
    • Sara Dat extra klontje boter hoeft van mij niet zo, ook zonder extra's is dit al een lekker romige venkelsoep.
    • Monique Ik doe er kokosroom in. Ook erg lekker :)
  • Ingeborg Jammer dat Anna als maateenheid een koffielepel hanteert. Zou dat een theelepel zijn? Die maateenheid hanteert namelijk de hele kookwereld...
    • Joshua Waar wij het over theelepel hebben, gebruiken onze Vlaamse vrienden het woord koffielepel. Lees je in een recept 'koffielepel', dan vervang je dat gewoon door 'theelepel'.
    • Linda Uhmm... kijk, daar gaat het al mis; een belgische of duitse koffielepel is in Nederland een dessertlepel! Vandaar dat inderdaad liter of kilo maatvoering mijn voorkeur hebben. Al snap ik aan de andere kant ook heel goed dat in een gewone keuken je pakt wat je hebt; een lepel. Of vork, voor een kloddertje Turkse sambal.
  • Cora Een koffielepel is eigenlijk nog het best te vergelijken met een dessertlepel.
    • Han Beter is de vergelijking met een paplepel. Standaard is een theelepel 5 ml. 3 in een eetlepel.
  • Ger Joshua heeft gelijk. Echter de theelepels / koffielepels in België (en in Frankrijk) zijn wel weer een slag groter dan de Nederlandse theelepeltjes. Ik zou zeggen dat die zo tussen een NL-theelepeltje en dessertlepel in zitten...
  • Mies Kan je deze soep bewaren in de koelkast?
    • Nola Dijkmans Als je hem af laat koelen kan elke soep in de koelkast bewaard worden. Juist buiten de koelkast bewaren laat t bederven.
  • Monique Kan je de soep ook invriezen?