Waterkerssoep met garnalen

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 10 waarderingen

Bevat per portie

50 kcal
6 g eiwit
1 g vet
1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer, in blokjes
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 150 g waterkers
  • 500 ml liter koude visbouillon (van 1 tablet)
  • 3-4 eetlepels wodka
  • 100 g Hollandse garnalen
  • Tabasco

Bereiden

Doe de komkommer met de bieslook en waterkers in de keukenmachine en meng alles tot een gladde puree. Meng de bouillon en 2-3 eetlepels wodka erdoor. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper. Laat de soep in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.

Meng de garnalen met 1 eetlepel wodka en enkele druppels Tabasco. Schep de koude soep in vier diepe borden en maak in het midden een bergje van de garnalen.

Extra benodigd

Keukenmachine

Vervangende vis

Ook lekker met reepjes gerookte zalm of roze garnalen.

Het recept 'Waterkerssoep met garnalen' wordt je aangeboden door

Waterkerssoep tips