Waterkerssoep met garnalen

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 50 kcal
  • 6 g eiwit
  • 1 g vet
  • 1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer, in blokjes
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 150 g waterkers
  • 500 ml liter koude visbouillon (van 1 tablet)
  • 3-4 eetlepels wodka
  • 100 g Hollandse garnalen
  • Tabasco

Bereiden

Doe de komkommer met de bieslook en waterkers in de keukenmachine en meng alles tot een gladde puree. Meng de bouillon en 2-3 eetlepels wodka erdoor. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper. Laat de soep in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.

Meng de garnalen met 1 eetlepel wodka en enkele druppels Tabasco. Schep de koude soep in vier diepe borden en maak in het midden een bergje van de garnalen.

Extra benodigd

Keukenmachine

Vervangende vis

Ook lekker met reepjes gerookte zalm of roze garnalen.

Bron

Het recept 'Waterkerssoep met garnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Waterkerssoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!