Gebakken aardbeien met balsamicoazijn, basilicum en vanille-ijs
            4 personen
bereiden
                
          
          
        bereiden
Ingrediënten
- 15 ml olijfolie
 - 20 aardbeien, in vieren
 - 4 basilicumblaadjes, fijngehakt
 - 40 ml balsamicoazijn
 - vanille-ijs
 - voor de mascarpone met vanille
 - 100 g mascarpone
 - 1 vanillestokje (alleen het merg)
 - 2 g poedersuiker
 
Bereiden
Meng de mascarpone met de vanille en de poedersuiker. Bewaar in de koelkast.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardbeien gedurende 1 minuut. Voeg het fijngehakte basilicum toe en blus met de balsamicoazijn. Laat 30 seconden doorkoken.
Lepel 25 g van het mascarponemengsel in een diep bord. Schik er de warme aardbeien bovenop en werk af met een bolletje vanille-ijs.
Variatietip
De aardbeien kunnen vervangen worden door frambozen of abrikozen.
Kookboek
Het recept 'Gebakken aardbeien met balsamicoazijn, basilicum en vanille-ijs' is afkomstig uit het kookboek...
Een snuifje kruiden
Benjamin Collombat
Met kruiden en specerijen geeft u uw recepten een aparte finishing touch. In dit smaakvolle boek deelt Benjamin Collombat, gedreven en enthousiaste chef van
... lees verder © Uitgeverij LannooAardbeien toetjes tips
Reacties op dit recept
- gees Fantastisch!!!??