Gegrilde ananas tandoori

1 stuks
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 grote ananas, geschild en in wat grotere stukjes
  • 2 eetlepels gesmolten ghee of boter
  • zeezoutvlokken, naar smaak
  • voor de marinade
  • 1½ theelepel Kashmirichilipoeder (o.a. toko)
  • ½ theelepel chaat masala
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel honing (optioneel)
  • 2 theelepels citroensap

Bereiden

Klop alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom door elkaar en voeg de ananas toe. Meng goed zodat de stukjes ananas gelijkmatig bedekt zijn en rijg ze aan spiesen. Maak de barbecue klaar voor grillen boven directe hitte en gril de ananasspiesjes, tot ze licht geblakerd zijn. Bestrijk elk stukje ananas met de gesmolten ghee of boter en gril nog 30 seconden. Bestrooi met wat zeezoutvlokken en serveer.

Opmerking

Dit ananasrecept is zoet, mild pittig, zuur en hartig en een verfrissende manier om op een zonnige dag een maaltijd te starten of af te sluiten. Houd bij dit recept rekening met je eigen smaakvoorkeuren. Als je ananas bijvoorbeeld van zichzelf al zoet genoeg vindt, laat de optionele honing dan weg (al draagt deze wel bij aan de karamellisatie). Je kunt ook de hoeveelheid chilipoeder aanpassen, maar ik vind dat het milde Kashmirichilipoeder de ananas een lekker pittig smaakje geeft.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde ananas tandoori' is afkomstig uit het kookboek...

The Curry Guy BBQ

Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, steekt het vuur aan en deelt Indiase gerechten die op de barbecue, grill of in een pan boven open vuur bereid kunnen worden. Breid je barbecuerepertoire uit en schotel je gasten verrassende Indiase gerechten voor

... lees verder

© Good Cook

Ananas toetjes tips