Appelsalade met appelcider

2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,3obv 7 waarderingen

Bevat per portie

135 kcal
1 g eiwit
5 g vet
19 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 ml appelcider
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 stevige appels (Elstar), elk in 12 partjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels zure room

Voorbereiden

Breng in een kleine pan 150 ml appelcider met 1 eetlepel basterdsuiker aan de kook. Voeg de appelpartjes toe en laat ze in ca. 5 minuten tegen de kook aan gaar worden. Laat de appelpartjes in het vocht afkoelen en in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.

Bereiden

Neem de appelpartjes met een schuimspaan uit het vocht en schep ze in twee schaaltjes. Schenk de rest van de appelcider erover. Roer de rest van de basterdsuiker en de kaneel door de zure room en schep de zure room op de appelsalade.

Het recept 'Appelsalade met appelcider' wordt je aangeboden door . Beeld: Bjoern Wylezich | Shutterstock.com

Appel toetjes tips

Reacties op dit recept

  • Anna Ook lekker: een of twee bolletjes citroen- of champagnesorbet erbij in plaats van zure room.