Appelsalade met appelcider

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 135 kcal
  • 1 g eiwit
  • 5 g vet
  • 19 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 ml appelcider
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 stevige appels (Elstar), elk in 12 partjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels zure room

Voorbereiden

Breng in een kleine pan 150 ml appelcider met 1 eetlepel basterdsuiker aan de kook. Voeg de appelpartjes toe en laat ze in ca. 5 minuten tegen de kook aan gaar worden. Laat de appelpartjes in het vocht afkoelen en in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.

Bereiden

Neem de appelpartjes met een schuimspaan uit het vocht en schep ze in twee schaaltjes. Schenk de rest van de appelcider erover. Roer de rest van de basterdsuiker en de kaneel door de zure room en schep de zure room op de appelsalade.

Bron

Het recept 'Appelsalade met appelcider' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Bjoern Wylezich | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Appel toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • AnnaOok lekker: een of twee bolletjes citroen- of champagnesorbet erbij in plaats van zure room.

    reageren