Broodpudding met chocolade

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 6 sneden rozijnenbrood
  • 60 g roomboter
  • 125 ml melk
  • 500 ml kookroom
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 100 g pure chocolade, fijngehakt
  • 4 eieren, op kamertemperatuur, losgeklopt
  • 90 g pure chocolade, in stukjes
  • 2 eetlepels honing

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een ovenschaal van 1 liter in met olie of gesmolten boter. Besmeer de sneetjes brood met boter en snijd ze in 4 driehoeken. Bedek de bodem van de schaal met de overlappende driehoeken.

Verwarm de melk, room en suiker al roerend in een pan op laag vuur, tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en roer tot hij is gesmolten en het mengsel glad is. Laat het geheel iets afkoelen en klop dan geleidelijk de eieren erdoor.

Schenk de helft van de custard over het brood. Laat de schaal 10 minuten staan, of tot het brood het grootste deel van de custard heeft opgenomen. Schenk de rest van de custard erover. Bestrooi de pudding met de stukjes chocolade en besprenkel hem met de honing. Bak de pudding 40-45 minuten, of tot hij is gestold en goudbruin is en iets is gerezen. Serveer de broodpudding warm.

Kookboek

Het recept 'Broodpudding met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade

'Chocolade' laat de eindeloze mogelijkheden zien van alle mogelijke soorten chocolade. Verrukkelijke taarten, knapperige koekjes, gemakkelijk en snel te maken... lees verder

© De Lantaarn

Broodpudding tips

Reacties op dit recept

  • Gissie Bedankt voor het recept , het is gewoon heerlijk !