Chocoladecakejes met sinaasappelcompote en crème fraîche

6 personen
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g roomboter
  • 100 g bittere chocolade (70% cacao), in stukjes
  • 2 eieren
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 6 grote of 12 kleine mandarijnen
  • 50 ml Cointreau of Grand marnier
  • 1 kaneelstokje, in stukjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml crème fraîche

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Smelt in een pan de boter op heel laag vuur al roerend. Neem de pan, zodra de boter gesmolten is van het vuur en laat de chocolade al roerend in de boter smelten. Laat het mengsel afkoelen.

Voeg de eieren bij het chocolademengsel en klop alles 1 minuut met de mixer. Roer er vervolgens de suiker, de bloem en een snufje zout door.

Vet de muffinvorm goed in en vul de holletjes met het beslag. Bak de cakejes 12-15 minuten in het midden van de oven. Laat de cakejes in de vorm afkoelen.

Schil de mandarijnen dik en snijd ze in plakken. Leg ze in een schaal en schenk de likeur erover. Schep de stukjes kaneelstok voorzichtig door de partjes mandarijn.

Verdeel de cakejes en sinaasappelcompote over zes borden. Roer de vanillesuiker door de crème fraîche en serveer dit apart erbij.

Extra benodigd

Mixer, muffinvorm voor 6 muffins

Het recept 'Chocoladecakejes met sinaasappelcompote en crème fraîche' wordt je aangeboden door . Beeld: Alexander Prokopenko | Shutterstock.com

Chocolade toetjes tips

Reacties op dit recept

  • g Zo lekker...