Citroenijs van Ursula Ferrigno

4 personen
bereiden
wachten

waardering 8,1obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • dik geraspte schil en sap van 3 onbespoten citroenen
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 225 ml slagroom

Bereiden

Kook de geraspte citroenschil, 225 ml water en de suiker 2 minuten in een pan. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Schenk de siroop door een zeef in een kom en snijd de schil heel fijn. Laat de siroop volledig afkoelen. Voeg de schil, het citroensap en de slagroom toe aan de siroop.

Schenk het mengsel in een ijsmachine en laat het volgens de gebruiksaanwijzing bevriezen of doe het in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het citroenijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten.

Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Citroenijs van Ursula Ferrigno' is afkomstig uit het kookboek...

La Dolce Vita

Dat Italianen echte levensgenieters zijn, zal niemand ontkennen. Vooral van zoetigheden kunnen ze geen genoeg krijgen. En of het nu om roomijs, cake, chocolade... lees verder

© Tirion Uitgevers

IJs tips