Hazelnoot-ijs
bereiden
Ingrediënten
- 150 g hazelnoten
- 440 ml slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
- 400 ml gecondenseerde melk
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven tot 75 °C (hetelucht) of 95 °C (elektrisch). Rooster de hazelnoten 10 minuten, tot ze licht gekleurd zijn. Laat afkoelen.
Klop de slagroom, het vanille-extract en een snuf gemalen zeezout met een garde of handmixer tot een romig mengsel. Zorg ervoor dat het niet te stijf wordt.
Houd enkele hazelnoten apart en maal de rest fijn in de keukenmachine.
Voeg de gecondenseerde melk, olijfolie en de gemalen hazelnoten toe en klop het geheel nog enkele minuten op.
Schep het mengsel in een luchtdichte vriezerdoos. Zet het ijs 6 uur in de vriezer. Serveer het ijs met de achtergehouden hazelnoten.
Extra benodigd
Garde of handmixer, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Hazelnoot-ijs' is afkomstig uit het kookboek...
IJs & meer
Marleen Visser
Dol op ijs? Dan is 'IJs & meer' van Marleen Visser onmisbaar in jouw keuken. In dit vrolijke kookboek vult Marleen haar beste ijsrecepten uit haar eerdere boek 'IJs' aan met een reeks nieuwe, verrassende smaakcombinaties
... lees verder © Becht / HarperCollins Holland. Beeld: Marleen Visser