Kulfi popsicles

4 ijsjes van 65 ml
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 10 draadjes saffraan
  • 4 kardemompeulen
  • 70 ml gecondenseerde melk
  • 40 g groene pistachenoten, licht geroosterd en grof gehakt

Bereiden

Doe de slagroom met de saffraan en kardemom in een kleine steelpan en breng kort aan de kook. Haal van het vuur, voeg de melk toe en laat het mengsel met de deksel op de pan afkoelen.

Zeef de kardemompeulen uit het mengsel. Klop het mengsel licht op en voeg de gecondenseerde melk en pistachenoten toe. Meng goed.

Verdeel het ijsmengsel over de vormpjes, zet de stokjes in de vormpjes en zet 4-6 uur in de vriezer.

Extra benodigd

Zeefje, 4 van 65 ml (of 3 ijsvormpjes van 90 ml)

Kookboek

Het recept 'Kulfi popsicles' is afkomstig uit het kookboek...

IJs & meer

Dol op ijs? Dan is 'IJs & meer' van Marleen Visser onmisbaar in jouw keuken. In dit vrolijke kookboek vult Marleen haar beste ijsrecepten uit haar eerdere boek 'IJs' aan met een reeks nieuwe, verrassende smaakcombinaties

... lees verder

© Becht / HarperCollins Holland. Beeld: Marleen Visser

IJslolly's tips