Semifreddo met mascarpone en mango

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 11 waarderingen

Bevat per portie

360 kcal
3 g eiwit
29 g vet
21 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 4 eetlepels suiker
  • 125 ml slagroom
  • 150 g mascarpone

Bereiden

Snijd van de mango 4 schijfjes af en pureer de rest met 2 eetlepels suiker in de keukenmachine.

Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Klop de mascarpone romig.

Leg de slagroom en de mangopuree op de mascarpone. Spatel alles in enkele slagen door elkaar, zodat er een marmereffect ontstaat. Schep het mengsel in vier coupes of wijnglazen en laat het in ca. 2½ uur half bevriezen.

Neem de coupes 10 minuten voor serveren uit de vriezer en garneer met een partje mango.

Extra benodigd

Keukenmachine

Het recept 'Semifreddo met mascarpone en mango' wordt je aangeboden door . Beeld: Nataliya Arzamasova | Shutterstock.com

Semifreddo tips