Tiramisu à la minute

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml koffieroom
  • 50 g amandellikeur
  • 200 ml sterke koude koffie
  • 24 lange vingers
  • 100 g pure chocolade
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereiden

Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Roer de eidooiers schuimig met de suiker. Meng er dan de mascarpone met het vanillemerg en de koffieroom door.

Roer de amandellikeur door de koffie. Wel hierin - heel kort - een voor een de lange vingers: leg ze meteen na het wellen op de borden, 3 per bord. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers op de 4 borden. Rasp pure chocolade over de mascarpone. Leg hier weer per bord 3 gewelde lange vingers op en verdeel er tot slot de rest van de mascarpone over.

Bestrooi de tiramisu met het cacaopoeder en serveer direct.

Tips

Wil je een nóg luchtere tiramisu? Roer dan geklopt eiwitschuim door de mascarpone. Gebruik voor dit dessert alleen zeer verse eieren. Liever geen likeur? Neem dan amandelsiroop.

Kookboek

Het recept 'Tiramisu à la minute' is afkomstig uit het kookboek...

Masterclass Desserts

'Masterclass Desserts': van klassieke desserts als tiramisu en crème brûlée tot recepten met een twist van auteur Danny Jansen. En natuurlijk desserts met chocolade, als hemelse modder, en met fruit, zoals vanillehangop en pêche melba

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Tiramisu tips