Wraps met pekingeend

16 stuks
bereiden

waardering 7obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 lente-uitjes
  • 60 ml hoisinsaus
  • 1 eetlepel pruimensaus
  • 250 g dunne reepjes geroosterd Chinees eendenvlees
  • 16 kleine blaadjes botersla

Bereiden

Verwijder het witte deel van de lente-uitjes; leg opzij. Dompel de groene delen 5 seconden in een middelgrote, hittebestendige schaal met kokend water, vervolgens in een middelgrote kom met koud water; giet af. Snijd de witte delen in dunne ringen.

Meng de sauzen, eend en witte uiringen en verdeel over de slablaadjes. Vouw de blaadjes om de vulling heen; bind elke wrap dicht met een reepje lente-ui.

Serveer de wraps koud of bij kamertemperatuur.

Tip

Koop de dag van tevoren een hele geroosterde eend bij een toko. Verwijder het vel en de botten; snijd het vlees fijn en zet afgedekt in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Wraps met pekingeend' is afkomstig uit het kookboek...

Feesthapjes

Dit is precies wat we allemaal wel eens nodig hebben: een boekje met hapjes voor een goed feest! Een feest draait om plezier maken, en het laatste wat u daarbij wilt is... lees verder

© De Lantaarn

Wraps tips