![](/i/recepten/kookboeken/2009/feesthapjes/wraps-pekingeend-500.jpg)
Wraps met pekingeend
- 16 stuks
- 20 min
- waardering 7
- Hapje
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 8 lente-uitjes
- 60 ml hoisinsaus
- 1 eetlepel pruimensaus
- 250 g dunne reepjes geroosterd Chinees eendenvlees
- 16 kleine blaadjes botersla
Bereiden
Verwijder het witte deel van de lente-uitjes; leg opzij. Dompel de groene delen 5 seconden in een middelgrote, hittebestendige schaal met kokend water, vervolgens in een middelgrote kom met koud water; giet af. Snijd de witte delen in dunne ringen.
Meng de sauzen, eend en witte uiringen en verdeel over de slablaadjes. Vouw de blaadjes om de vulling heen; bind elke wrap dicht met een reepje lente-ui.
Serveer de wraps koud of bij kamertemperatuur.
Tip
Koop de dag van tevoren een hele geroosterde eend bij een toko. Verwijder het vel en de botten; snijd het vlees fijn en zet afgedekt in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Wraps met pekingeend' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2009/cover-cg-feesthapjes-kl.jpg)
Feesthapjes
diverse auteurs
Dit is precies wat we allemaal wel eens nodig hebben: een boekje met hapjes voor een goed feest! Een feest draait om plezier maken, en het laatste wat u daarbij wilt is... lees verder
© De Lantaarn