Forel met kruiden uit de oven

2 personen
bereiden

waardering 7,8obv 27 waarderingen

Bevat per portie

355 kcal
21 g eiwit
30 g vet
0 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 forellen, schoongemaakt
  • 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm
  • 1 grote citroen, in gehalveerde dunne plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buikholte met zout en peper en leg de takjes rozemarijn of tijm erin. Leg er enkele plakjes citroen in en sprenkel er wat olijfolie over.

Vet een lage ovenschaal in met olie en leg de forellen er naast elkaar in. Leg de rest van de plakjes citroen op de forellen en sprenkel de rest van de olie erover. Strooi er zout en peper over. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en laat de forellen in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Variatietip

Vervang de forel door kabeljauwfilet. Leg de filets in de ovenschaal en verdeel de rozemarijn en citroen erover. Strooi er zout en peper over en sprenkel de olijfolie erover.

Het recept 'Forel met kruiden uit de oven' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Forel tips

Reacties op dit recept

  • Ferdinand Mag wel tien minuten langer in de oven. Bij mij waren ze van binnen nog koud en rauw.
  • Kim Bij 35 minuten was hij inderdaad gaar.
  • F.O. Rel 25 tot 35 minuten. Indien op bakplaat en in alufoil, en de forellen zijn niet te groot dan 25 minuten, maar in een glazen ovenschaal en wat grotere vissen dan kan het wat langer duren. 35 minuten is foolproof goed. Alufoil wel doorprikken, zodat het wat kan uitstomen. Als onderlaag een paar takjes dille doet het ook goed.
  • Henk Forel apart inpakken met ingrediënten werkt prima.
  • Pieter Wat eten we erbij? Gekookte patatjes? Gestoofde prei?
  • Maarten Ik wist niet wat te eten voor lunch, bedankt voor inspiratie!
  • Philip Moet zonder folie erover, zit je dan met een rauwe vis… bedankt!
    • Maykel Folie andersom proberen…? Maakt uit nl…
  • Marian 4 sterren recept! Heerlijk met gebakken krieltjes met rozemarijn en venkel (met citroen) in de oven gegaard.
  • Ingrid Hier gaat nu een forel van ruim 1,7 kilo de oven in. Op een bedje van tijm en gevuld met citroen tomaatjes en wat kruiden. Ik haal overigens altijd halverwege de folie wat weg zodat je vis goed gaar is en niet zo slap.