Forel met kruiden uit de oven

  • 2 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

bevat per portie

  • 355 kcal
  • 21 g eiwit
  • 30 g vet

Ingrediënten

  • 2 forellen, schoongemaakt
  • 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm
  • 1 grote citroen, in gehalveerde dunne plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buikholte met zout en peper en leg de takjes rozemarijn of tijm erin. Leg er enkele plakjes citroen in en sprenkel er wat olijfolie over.

Vet een lage ovenschaal in met olie en leg de forellen er naast elkaar in. Leg de rest van de plakjes citroen op de forellen en sprenkel de rest van de olie erover. Strooi er zout en peper over. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en laat de forellen in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Variatietip

Vervang de forel door kabeljauwfilet. Leg de filets in de ovenschaal en verdeel de rozemarijn en citroen erover. Strooi er zout en peper over en sprenkel de olijfolie erover.

Bron

Het recept 'Forel met kruiden uit de oven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Forel recept tips

Reacties op dit recept

  • FerdinandMag wel tien minuten langer in de oven. Bij mij waren ze van binnen nog koud en rauw.

    reageren

  • KimBij 35 minuten was hij inderdaad gaar.

    reageren

  • F.O. Rel25 tot 35 minuten. Indien op bakplaat en in alufoil, en de forellen zijn niet te groot dan 25 minuten, maar in een glazen ovenschaal en wat grotere vissen dan kan het wat langer duren. 35 minuten is foolproof goed. Alufoil wel doorprikken, zodat het wat kan uitstomen. Als onderlaag een paar takjes dille doet het ook goed.

    reageren

  • HenkForel apart inpakken met ingrediënten werkt prima.

    reageren