Garnalen wontons met zoete chilisaus

40 wontons
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg middelgrote garnalen
  • 3 lente-uitjes, grof gehakt
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, in vieren
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel fijngehakte verse Vietnamese munt
  • 1 eetlepel fijngehakt vers Thais basilicum
  • 40 wontonvellen
  • 1 ei, licht losgeklopt
  • 125 ml zoete chilisaus

Bereiden

Pel de garnalen en verwijder de ader. Meng de garnalen, ui, gember, knoflook en limoensap tot een pasta. Roer de munt en het basilicum erdoor.

Leg 1 flinke theelepel van de garnalenvulling in het midden van elk wontonvel. Bestrijk de randen met ei; vouw de randen bovenop samen.

Leg de wontons in porties in een enkele laag in een bamboe stoommandje. Stoom ze met deksel 10 minuten boven een wok of grote steelpan met zachtjes kokend water, of tot ze gaar zijn.

Serveer de wontons met de zoete chilisaus.

Extra benodigd

Stoommandje

Tips

U kunt de wontons in porties in plantaardige olie frituren tot ze rondom bruin zijn. Ongebakken wontons kunt u invriezen; leg een vel bakpapier tussen elke laag. U hoeft ze voor het bakken niet te ontdooien.

Kookboek

Het recept 'Garnalen wontons met zoete chilisaus' is afkomstig uit het kookboek...

Feesthapjes

Dit is precies wat we allemaal wel eens nodig hebben: een boekje met hapjes voor een goed feest! Een feest draait om plezier maken, en het laatste wat u daarbij wilt is... lees verder

© De Lantaarn

Garnalen tips