Gestoomde kabeljauw met gember en sojasaus

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 duimgroot stukje gemberwortel, julienne
  • ½ kleine ui, in dunne ringen
  • 1-2 rode chilipepers, in dunne ringen
  • verse korianderblaadjes, ter garnering
  • seizoensgroente (optioneel)
  • voor de dipsaus
  • 1 eetlepel miso
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1 theelepel knoflook, geraspt
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel sojasaus

Bereiden

Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een kleine kom en zet opzij.

Knip een stuk bakpapier uit dat groot genoeg is om beide visfilets royaal mee in te pakken. Leg de filets in het midden van het bakpapier, besprenkel ze met de sojasaus en sesamolie, en bestrooi ze met de gember, ui en rode chilipeper.

Wikkel het bakpapier losjes om de filets tot een pakketje en zet het met keukentouw vast.

Stoom het pakketje in een groentestomer of bamboe stoommand 10 tot 12 minuten op halfhoog vuur.

Maak het pakketje voorzichtig open en leg de vis op de borden. Garneer met de verse korianderblaadjes en serveer met wat seizoensgroenten en de dipsaus.

Extra benodigd

Bakpapier, keukentouw

Variatietip

Vervang de kabeljauw door een andere witte vis zoals heek, koolvis of schelvis.

Opmerking

Stomen is een veelvoorkomende bereidingswijze in de Thaise keuken. Het vocht blijft daarbij in het eten bewaard. Deze heerlijke versie van een recept voor gestoomde vis heb ik van mijn vader gekregen.

Kookboek

Het recept 'Gestoomde kabeljauw met gember en sojasaus' is afkomstig uit het kookboek...

Thai Made Easy

De in Bangkok geboren en getogen Yui Miles laat zien dat de Thaise keuken niet ingewikkeld hoeft te zijn en presenteert in 'Thai Made Easy' recepten die iedereen makkelijk kan volgen. De meeste gerechten kun je binnen een half uur

... lees verder

© Good Cook

Kabeljauw tips