Kabeljauw met citroen en tomatensaus

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 9 waarderingen

Bevat per portie

350 kcal
30 g eiwit
22 g vet
8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 tomaten, in stukken
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 4 kabeljauwfilets van ca. 150 g
  • 1 citroen, geraspt en uitgeperst
  • 3 eetlepels bloem
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan. Schep de tomaten en het paprikapoeder erdoor. Smoor de tomaten afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar.

Wrijf de kabeljauwfilets in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een hapjespan en bak de vis in ca. 5 minuten bruin. Keer de filets halverwege voorzichtig.

Wrijf het tomatenmengsel boven een kom door een zeef en roer de kappertjes en citroenschil erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de tomatensaus over de vis en stoof het geheel in nog ca. 5-8 minuten heel zachtjes gaar. Strooi de peterselie erover. Lekker met aardappelpuree en een salade.

Het recept 'Kabeljauw met citroen en tomatensaus' wordt je aangeboden door . Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com

Kabeljauw tips