Viskeftedes in mosterd en dille

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • ½ theelepel venkelzaad
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 100 g verse broodkruimels
  • 600 g witte visfilet - zoals kabeljauw, schelvis of pollak - zonder huid of graten
  • 2 grote eieren
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 2 theelepel Franse mosterd
  • 400 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ bosje dille

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Maal het venkelzaad fijn in een vijzel en schep het in de foodprocessor. Hak de peterselie grof en doe erbij, samen met de broodkruimels en pulseer een keer. Snijd de vis in stukjes, voeg deze toe en hak fijn tot alles net gemengd is. Breek de eieren erin, voeg flink wat zout en peper toe en pulseer nog een of twee keer tot alles net gemengd is. Rol balletjes van 3-4 centimeter van het vismengsel. Giet een paar eetlepels olijfolie in een grote ovenbestendige koekenpan en zet deze op middelhoog vuur. Bak de visballetjes rondom goudbruin en krokant en schep ze op een bord.

Pel de knoflook en snijd samen met de lente-uitjes fijn. Giet nog wat olijfolie in de pan, fruit de lente-ui en knoflook 10 minuten op laag vuur en roer dan de mosterd en crème fraîche erdoor. Verwarm een paar minuten, breng op smaak en leg de visballetjes in de saus. Bestrooi met kappertjes en zet de pan 10 minuten in de oven. Snijd de dille fijn, bestrooi het gerecht ermee en serveer. Perfect met een stapel pitabrood en een grote salade.

Extra benodigd

Foodprocessor

Opmerking

'Dit is geen authentiek keftedesrecept, maar een (vreselijk populaire) versie die ik heb bedacht voor de viseters in mijn familie. Het is een combinatie van de Griekse liefde voor hartige koekjes en gehaktballetjes met mosterdsaus - die vaak met souvlakia en gyros wordt geserveerd.' - Georgina Hayden

Kookboek

Het recept 'Viskeftedes in mosterd en dille' is afkomstig uit het kookboek...

Cyprus

De keuken van Cyprus is een smeltkroes van mediterrane en Midden-Oosterse smaken. In 'Cyprus' vind je recepten voor ontbijtjes, mezze, gerechten met groente, granen, vis of vlees, bijgerechten, zoetigheden en drankjes.

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Kabeljauw tips