Visstoofpotje met saffraan

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Bevat per portie

350 kcal
48 g eiwit
13 g vet
6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1½ eetlepel mild paprikapoeder
  • 1 rode peper, in reepjes
  • 400 ml visfond of courtbouillon
  • 400 ml droge witte wijn
  • 2 envelopjes saffraan
  • 750 g stevige witvisfilet, in grove stukken
  • 500 ongepelde reuzengarnalen, ontdooid
  • 250 g verse mosselen in de schelp

Bereiden

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes in 10 minuten glazig. Schep het paprikapoeder en de rode peper erdoor en bak de tomaatreepjes even mee. Voeg de visfond, wijn en saffraan toe en laat het geheel zachtjes 30 minuten sudderen tot nog de helft van het vocht over is.

Bestrooi de stukken vis met zout en peper en leg ze met de garnalen en de mosselen in de schelp in het vocht en stoof ze in 6-8 minuten heel zachtjes gaar. Serveer het visstoofpotje met rijst en een courgettesalade.

Courgettesalade

Schaaf de courgette in flinterdunne plakjes en meng ze met een dressing van citroensap, olijfolie, verse tijmblaadjes en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Garneer met zwarte olijven en geroosterde pijnboompitjes.

Kookboek

Het recept 'Visstoofpotje met saffraan' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Overige vis tips