Dronken mosselen van de barbecue van Annabel Langbein

4 personen
bereiden

waardering 6,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • ½ flesje bier

Bereiden

Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.

Leg de mosselen in een braadslee en zet ze op de barbecue. Schenk er een half flesje bier over en rooster ze tot ze opengaan. Gooi eventuele ongeopende mosselen weg.

Kookboek

Het recept 'Dronken mosselen van de barbecue van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Food & Fun

Annabel Langbeins 'Food & Fun' staat helemaal in het teken van de zomer. Dit boek bevat meer dan 150 recepten die niet kunnen mislukken, menu-ideeën... lees verder

© Van Dishoeck

Mosselen tips

Reacties op dit recept

  • Roger Dit is het domste recept ooit: koken (letterlijk) op een bbq.
  • Gerard Gerard: Absoluut mee eens. Dit is gemakzucht.
  • Douwe Het mag dan misschien dom en gemakzucht zijn maar het is wel een verademing om eens een keer iets anders dan die verbrande worstjes en hamburgers. Doe er wat gesneden groente bij voor nog meer smaak.
  • Christina Dit kan geen recept van Annabel zijn, ik ben verbijsterd.
  • Nanda Slow cooking levende mosselen...
  • Bert Mosselen op de bbq ! Ik gebruik dan de Grill Dome. Klein beetje rookhout op de houtskool... en smullen maar. Koken op de Grill Dome, daar kan een fornuis niet aan tippen.
  • Henk Dit kan niet anders dan een grap zijn!
  • Bert Wat bedoel jij hiermee Henk ? Groet, Bert.
  • Joska Heren (dames ook), niet zo zeuren. Het is misschien niet het meest uitgebreide recept aller tijden, maar het is een prima manier om mosselen op de barbecue te bereiden. Wij doen het al jaren zo met de helft van de mosselen in een aluminium weggooi bakblik met bier en de andere helft met witte wijn en prei. Kan niet wachten tot het weer mosseltijd is...