Dronken mosselen van de barbecue van Annabel Langbein

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 6,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • ½ flesje bier

Bereiden

Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.

Leg de mosselen in een braadslee en zet ze op de barbecue. Schenk er een half flesje bier over en rooster ze tot ze opengaan. Gooi eventuele ongeopende mosselen weg.

Kookboek

Het recept 'Dronken mosselen van de barbecue van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Food & Fun

Annabel Langbein

Annabel Langbeins 'Food & Fun' staat helemaal in het teken van de zomer. Dit boek bevat meer dan 150 recepten die niet kunnen mislukken, menu-ideeën... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Mosselen recept tips

Reacties op dit recept

  • RogerDit is het domste recept ooit: koken (letterlijk) op een bbq.

    reageren

  • GerardGerard: Absoluut mee eens. Dit is gemakzucht.

    reageren

  • DouweHet mag dan misschien dom en gemakzucht zijn maar het is wel een verademing om eens een keer iets anders dan die verbrande worstjes en hamburgers. Doe er wat gesneden groente bij voor nog meer smaak.

    reageren

  • ChristinaDit kan geen recept van Annabel zijn, ik ben verbijsterd.

    reageren

  • NandaSlow cooking levende mosselen...

    reageren

  • BertMosselen op de bbq ! Ik gebruik dan de Grill Dome. Klein beetje rookhout op de houtskool... en smullen maar. Koken op de Grill Dome, daar kan een fornuis niet aan tippen.

    reageren

  • HenkDit kan niet anders dan een grap zijn!

    reageren

  • BertWat bedoel jij hiermee Henk ? Groet, Bert.

    reageren

  • JoskaHeren (dames ook), niet zo zeuren. Het is misschien niet het meest uitgebreide recept aller tijden, maar het is een prima manier om mosselen op de barbecue te bereiden. Wij doen het al jaren zo met de helft van de mosselen in een aluminium weggooi bakblik met bier en de andere helft met witte wijn en prei. Kan niet wachten tot het weer mosseltijd is...

    reageren