Mierikswortel mosselen
bereiden
Ingrediënten
- 1 sjalot
 - 2 tenen knoflook
 - olie
 - 1 groentebouillonblokje
 - 100 g mierikswortelpuree
 - 200 ml witte wijn
 - 150 ml room
 - 500 ml volle melk
 - 1 kg mosselen
 - 1 bos bieslook
 - 1 stokbrood
 
Bereiden
Snipper de sjalot, snijd de knoflook in plakjes en bak in een scheutje olie met het verkruimelde bouillonblokje en de mierikswortelpuree 3 minuten op middelhoog vuur.
Blus af met witte wijn, laat 2 minuten doorkoken en voeg de room toe. Meng alles goed.
Roer de melk en mosselen erdoor en breng aan de kook.
Kook de mosselen gaar in een minuut of 3 en haal daarna van het vuur af. Snijd de bieslook fijn.
Serveer de mosselen met de saus in een diep bord, top af met een giga lading bieslook en eet op met je stokbrood.
Opmerking
Ik vind het altijd zonde als het kookvocht van de mosselen in de afvoer belandt omdat het net niet boeiend is, maar bij dit gerecht moet je een mooi stokbrood halen en laat je er geen druppel van over!
Kookboek
Het recept 'Mierikswortel mosselen' is afkomstig uit het kookboek...
F*cking Lecqer
Daan van der Lecq
Indrukwekkende gerechten in een handomdraai - dat is de stijl van Daan van der Lecq, beter bekend als @chefvanderlecq. Zijn missie: laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een beetje creativiteit kan iedereen
... lees verder © Spectrum