Moilee-mosselen
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels kokosnootolie
- 1 koffielepel mosterdzaad
- 10 curryblaadjes
- 1 kleine ui, in schijfjes
- 10 g gember, in dunne reepjes
- 2 groene chilipepers, gesneden
- 5 g kurkuma
- 200 ml kokosmelk
- 1 kg verse mosselen, schoongemaakt, zonder baard
- sap van een halve limoen
- verse koriander als decoratie
Bereiden
Verhit de kokosnootolie in een diepe pan. Voeg het mosterdzaad toe en laat knetteren. Voeg de curryblaadjes, ui, gember en groene chilipeper toe. Bak langzaam zacht. Voeg de kurkuma toe en roer gedurende 30 seconden. Giet de kokosmelk en 100 ml water erbij. Breng zachtjes aan de kook.
Voeg de mosselen toe, dek af en laat 3 à 4 minuten koken tot ze opengaan. Gooi de mosselen weg die niet opengaan. Voeg het limoensap toe en kruid met zout.
Decoreer met koriander en serveer meteen.
Bewaren
Dit gerecht eet je het best meteen op. In de koelkast blijft het ongeveer een dag goed (verwijder de schelpen). Vries de mosselen niet in.
Tips
Een snel en heerlijk gerechtje dat perfect is bij brood met krokante korst of appams. Laat de mosselen niet te lang koken - wanneer ze opengaan, zijn ze klaar.
Kookboek
Het recept 'Moilee-mosselen' is afkomstig uit het kookboek...
Mission Masala - Eat India
Pavan Bajwa
Welkom in de wereld van Mission Masala. Hier komen vurige kruiden, streetfood vibes en pure passie allemaal samen op jouw bord. Soulfood vanuit India tot bij jou thuis! Ontdek de smaken en gerechten die van Mission Masala een echte
... lees verder © Uitgeverij Lannoo