Schelvis met een krokant laagje

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepels olijfolie, plus extra om mee te besprenkelen
  • 4 schelvisfilets zonder vel, elk ca. 140 g
  • 2 handenvol kerstomaatjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel knoflookpasta of 1 geperst teentje knoflook
  • 100 g wit broodkruim
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 handenvol platte peterselie, grof gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Vet een braadslede licht in met de olijfolie en leg er de schelvis en de tomaatjes in. Meng in een kommetje de mayonaise met de knoflook en verdeel over de vis.

Schep in een aparte kom het broodkruim om met de citroenrasp, het citroensap, de peterselie en zout en peper. Verdeel dit mengsel over de vis. Besprenkel vis en tomaatjes met olijfolie en zet de braadslede 15 minuten in de oven, of tot het visvlees gemakkelijk uit elkaar valt als je erop drukt en het korstje goudbruin en krokant geworden is.

Kookboek

Het recept 'Schelvis met een krokant laagje' is afkomstig uit het kookboek...

Visgerechten

'Visgerechten' biedt 101 fantastische, eenvoudige of juist feestelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren - heerlijk, veelzijdig én gezond! Trakteer jezelf op

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Schelvis tips