Schol met kerrieroom uit de oven

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 7 waarderingen

Bevat per portie

305 kcal
35 g eiwit
16 g vet
5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 8 (diepvries) scholfilets
  • sap van ½ citroen
  • 150 g wortel, julienne gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g prei, in dunne ringetjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels verse koriander of platte peterselie, gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de scholfilets eventueel ontdooien. Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over.

Kook de wortel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes 2-3 minuten. Vet een lage ovenschaal in en leg er 4 scholfilets in. Verdeel ¾ van de wortel en prei over de filets en strooi er wat zout en peper over. Leg de andere scholfilets precies op de andere filets, zodat een soort sandwiches ontstaan. Verdeel de rest van de wortel en prei erover.

Bak het kerriepoeder zachtjes in het bakvet van de prei tot het gaat geuren en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout. Schenk de kerrieroom over de vis. Schuif de schaal in de oven en laat de scholfilets in 20-25 minuten gaar worden.

Lekker met een salade van Chinese kool. Snijd een halve Chinese kool in dunne reepjes en meng ze met partjes sinaasappel en een dressing van sinaasappelsap, mosterd en olijfolie. Strooi er cashewnoten over.

Vervangende vis

Roodbaars, forel

Kookboek

Het recept 'Schol met kerrieroom uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Schol tips

Reacties op dit recept

  • Jan Schol met kerrieroom gemaakt, maar met hele verse schol in braadzak in de oven. Uitstekend van smaak. Braadtijd is dan 15 minuten. jdh.
  • Thea Heerlijk gerecht. Echt een aanrader. De kerrie saus maakt de vis erg smakelijk.