Tonijn wakame stoompakketje

1 persoon
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 60 g spitskool
  • 1 lente-ui, alleen het groene deel
  • 100 g dag-oude rijst
  • 60 g wakame
  • 2 eetlepels gepelde edamameboontjes
  • 150 g tonijn
  • 8 eetlepels sesamdressing
  • 2 eetlepels gefrituurde uitjes
  • 1 eetlepel furikake

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snijd de spitskool met een dunschiller of kaasschaaf en snijd het groene deel van de lente-ui in ringetjes.

Breng alles samen op een stuk bakpapier: eerst de rijst, dan de groente (kool, wakame, edamameboontjes), dan de tonijn, dan de dressing en daarna de lente-ui.

Vouw de punten van het bakpapier naar elkaar toe, draai samen dicht tot een compact pakketje dat compleet gesloten is en zet 15 minuten in de oven.

Top af met een mix van de gefrituurde uitjes en furikake.

Extra benodigd

Bakpapier

Opmerking

Toen ik zag dat de Fransen deze techniek gebruikten, dacht ik: geniaal! Maar toch liever met een niet-Franse touch. Dit gerecht neigt wat naar Japans en is verslavend lekker. Serveer met wat rijst on the side of voeg een schep dag-oude rijst toe aan je stoompakketje om alle smaken op te laten nemen.

Kookboek

Het recept 'Tonijn wakame stoompakketje' is afkomstig uit het kookboek...

F*cking Lecqer

Indrukwekkende gerechten in een handomdraai - dat is de stijl van Daan van der Lecq, beter bekend als @chefvanderlecq. Zijn missie: laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een beetje creativiteit kan iedereen

... lees verder

© Spectrum

Tonijn tips