Tonijntartaar met aubergine en granaatappel

4 personen
bereiden
wachten

waardering 6,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g spartelverse tonijn
  • 1 kleine rijpe granaatappel
  • 1 scheutje sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • roze peperbessen
  • 1 bosje koriander
  • 1 handje rucola

Bereiden

Snijd de aubergine in kleine blokjes en roerbak ze een paar minuten in de hete olijfolie. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.

Snijd de tonijn in blokjes, bestrooi ze met zout en zet ze koel weg.

Schep de granaatappel leeg en zet de pitten koel weg.

Meng voor de marinade 1 eetlepel olijfolie met een scheutje sojasaus en het limoensap.

Meng in een kom de tonijn, de aubergine en de granaatappelpitten en giet de marinade erover. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Meng de tartaar en zet hem 15 minuten in de koelkast.

Voeg kort voor het opdienen de verse korianderblaadjes en de rucola toe. Controleer of de tartaar voldoende gekruid is. Schep de tartaar in een cirkel op de borden. Serveer met sneetjes geroosterd stokbrood.

Kookboek

Het recept 'Tonijntartaar met aubergine en granaatappel' is afkomstig uit het kookboek...

Vis en schaaldieren

In 'Vis en schaaldieren' vind je tal van bereidingswijzen en ingrediënten om de heerlijkste visgerechten te maken. Verwen je gasten met het beste wat de

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Tonijntartaar tips