Provençaalse vistaart van kabeljauw en tomaat

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 10 waarderingen

Bevat per portie

775 kcal

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 500 g uien, in dunne ringen
  • ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 pak mix voor pizzadeeg
  • 500 g kabeljauw, in blokjes
  • 600 g tomaten, in dikke plakken
  • 2 blikjes ansjovisfilet, uitgelekt
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd

Bereiden

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en schep de uien, Provençaalse kruiden met wat zout en royaal peper erdoor. Smoor de uien afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereid het pizzadeeg met 2 eetlepels olijfolie volgens de aanwijzingen op het pak. Druk het deeg uit in een rechthoekige taartvorm of braadslede van 30 x 40 cm.

Schep de blokjes kabeljauw door de gesmoorde uien en verdeel dit mengsel over het deeg. Leg de plakken tomaat erop en maal er peper boven. Leg de ansjovisfilets in een ruitpatroon op de tomaat en leg de olijven in de ruitjes.

Bak de Provençaalse vistaart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een salade van sperziebonen, bosui en een citroenvinaigrette.

Variatietip

Deze taart krijgt een wat meer uitgesproken smaak als je de kabeljauw vervangt door bijvoorbeeld verse sardientjes of gestoomde makreel.

Het recept 'Provençaalse vistaart van kabeljauw en tomaat' wordt je aangeboden door

Vistaart tips