Zalm met vulling van gedroogde tomaten en dragon

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet van ca. 1 kg
  • 2 eetlepels pesto rosso
  • 8 tot 10 zongedroogde tomaten
  • 1 bosje dragon
  • 1 tot 2 eetlepels olijfolie
  • voor de kruidensaus
  • 4 eetlepels fromage blanc
  • 1 eetlepel fromage frais
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel kruidenmosterd
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • gehakte verse kruiden (gladde peterselie, bieslook en dragon)
  • een snufje gemalen komijn

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de dunnere onderkant van de zalmfilet en leg dat stuk weg. Snijd de rest van de filet in de lengte in tweeën. Neem een pincet en verwijder er eventuele graatjes mee.

Neem een kwast en bestrijk beide stukken zalmfilet met pesto rosso. Verdeel de gedroogde tomaten en de dragonblaadjes over de pesto.

Leg de 2 stukken zalmfilet kop tegen staart op elkaar en zorg dat de mooiste kant van de vis boven ligt. Neem keukengaren en bind de 2 stukken zalmfilet stevig aan elkaar. Leg de gevulde zalm op een stuk vetvrij papier dat je van tevoren met olijfolie hebt bestreken. Bak 15 minuten in de oven.

Meng voor de blanke kruidensaus in een kom de fromage blanc met de fromage frais, de crème fraîche en de kruidenmosterd. Breng de saus op smaak met peper. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe aan de saus. Voeg dan alle gehakte verse kruiden toe. Voeg ook een snufje komijn toe en meng alles nog even goed.

Extra benodigd

Keukengaren, vetvrij papier

Kookboek

Het recept 'Zalm met vulling van gedroogde tomaten en dragon' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke ovengerechtjes à la papillotes

Je maakt niets zo snel in de keuken als papillotes. In dit boek vind je originele recepten voor ovengerechtjes met vlees, groenten en natuurlijk ook... lees verder

© Good Cook

Zalm tips