Zalm in zoutkorst

2 personen
bereiden

waardering 7,2obv 4 waarderingen

Bevat per portie

345 kcal
31 g eiwit
24 g vet
2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g zeezout of keukenzout
  • 1 eiwit
  • 1 citroen, in plakjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 dikke zalmfilets of -moten van 150 g

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Roer in een kom het zout met het eiwit en eventueel 1-2 eetlepels water door elkaar. Verdeel een derde van het zout over de bodem van een kleine ovenschaal. Leg de helft van de plakjes citroen erop, verdeel de helft van de bosui en peterselie erover en leg hier op de zalmfilets. Verdeel de rest van de bosui en peterselie erover. Leg de laatste plakjes citroen erop en dek het geheel af met de rest van het zout, zorg dat het geheel goed dicht is.

Bak de zalmfilets in ca. 15-20 minuten gaar in de oven. Laat de schaal uit de oven ca. 5 minuten staan. Breek de zoutkorst open, verwijder al het zout, neem de zalmfilets eruit en leg ze op twee borden. Lekker met een venkelsalade en gebakken aardappelen.

Het recept 'Zalm in zoutkorst' wordt je aangeboden door . Beeld: Maksym Poriechkin | Shutterstock.com

Zalm tips