Zalmtartaar van verse zalm

4 personen
bereiden

waardering 8obv 28 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g verse zalm, in zeer kleine blokjes
  • 1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd
  • 1 takje peterselie, heel fijngehakt
  • 5 sprieten bieslook, heel fijngehakt (plus extra voor garnering)
  • 2 cornichons (kleine augurkjes), heel fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, heel fijngehakt
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 plakken gerookte zalm
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 theelepels mierikswortelcrème (potje)
  • 1 eetlepel rode peperkorrels (of shiso)

Bereiden

Meng de blokjes zalm, sjalot, kruiden, cornichons, kappertjes, 2 eetlepels citroensap en mayonaise in een kom.

Leg een ring op elk bord en vorm taartjes van het zalmmengsel. Halveer de plakken gerookte zalm en maak daarvan een rozet op de tartaartjes.

Roer de citroenrasp, crème fraîche en mierikswortel door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus om de zalmtartaar en garneer met peperkorrels en bieslook.

Wijntip

Dit gerecht gaat goed samen met een licht type Chardonnay.

Kookboek

Het recept 'Zalmtartaar van verse zalm' is afkomstig uit het kookboek...

Spiekboekje wijn

'Spiekboekje Wijn' helpt je om lekkere wijnen uit te kiezen op hun druif. Zo'n twee dozijn veelvoorkomende druiven komen aan de orde. Hubrecht Duijker geeft op... lees verder

© Inmerc

Zalmtartaar tips

Reacties op dit recept

  • sylvia Ik heb dit recept gemaakt en het was voortreffelijk! Ik heb wel verse mierikswortel gebruikt! Echt top als amuse!
  • Marianne Geweldig recept, kun je van tevoren klaarmaken en is ook lekker met gerookte zalm, chapeau!
  • Eloise Ik heb deze zalmtartaar op tweede kerstdag als voorgerecht geserveerd. Veel complimenten van onze gasten ontvangen!
  • Germaine Zalmtartaar is ook heel lekker met een jonagold fijngesneden i.p.v. de cornichons en kappertjes, zeer fris.
  • Carla In 1 woord wauw! Wat was dat lekker! Daar kan je mee voor de dag komen. Ga het zeker nog een keer maken!
  • Gea Super lekker voorgerecht. ik heb zelf de kappertjes eerst gefrituurd, yummiesss??
    • daphne dat is waar
  • daphne dat is super lekker gemaakt
  • Gerrit N. De verse zalm met een vork prakken i.p.v. in blokjes snijden is nog smakelijker en sneller.
  • Ruud Ik heb dit recept jaren geleden voor kerst gemaakt en een ring gevuld met dit recept (zalmtartaar) we hebben het met stokbrood heerlijk op maar we zaten ook direct vol was erg voedzaam maar super lekker nogmaals bedankt we gaan het van de week weer maken en er hopelijk weer smakelijk op eten, Gr Ruud.