Zalmtartaar van verse zalm

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 g verse zalm, in zeer kleine blokjes
  • 1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd
  • 1 takje peterselie, heel fijngehakt
  • 5 sprieten bieslook, heel fijngehakt (plus extra voor garnering)
  • 2 cornichons (kleine augurkjes), heel fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, heel fijngehakt
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 plakken gerookte zalm
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 theelepels mierikswortelcrème (potje)
  • 1 eetlepel rode peperkorrels (of shiso)

Bereiden

Meng de blokjes zalm, sjalot, kruiden, cornichons, kappertjes, 2 eetlepels citroensap en mayonaise in een kom.

Leg een ring op elk bord en vorm taartjes van het zalmmengsel. Halveer de plakken gerookte zalm en maak daarvan een rozet op de tartaartjes.

Roer de citroenrasp, crème fraîche en mierikswortel door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus om de zalmtartaar en garneer met peperkorrels en bieslook.

Kookboek

Het recept 'Zalmtartaar van verse zalm' is afkomstig uit het kookboek...

Spiekboekje wijn

Hubrecht Duijker

'Spiekboekje Wijn' helpt je om lekkere wijnen uit te kiezen op hun druif. Zo'n twee dozijn veelvoorkomende druiven komen aan de orde. Hubrecht Duijker geeft op... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Zalmtartaar recept tips

Reacties op dit recept

  • sylviaIk heb dit recept gemaakt en het was voortreffelijk! Ik heb wel verse mierikswortel gebruikt! Echt top als amuse!

    reageren

  • MarianneGeweldig recept, kun je van tevoren klaarmaken en is ook lekker met gerookte zalm, chapeau!

    reageren

  • EloiseIk heb deze zalmtartaar op tweede kerstdag als voorgerecht geserveerd. Veel complimenten van onze gasten ontvangen!

    reageren

  • GermaineZalmtartaar is ook heel lekker met een jonagold fijngesneden i.p.v. de cornichons en kappertjes, zeer fris.

    reageren