Entrecote met basilicum en oregano en gegrilde groenten

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Bevat per portie

436 kcal

Ingrediënten

  • 3 eetlepels vers basilicum, fijngehakt
  • 2 theelepels verse oregano, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 ansjovisfilets, uitgelekt en fijngesneden
  • 4 entrecotes (lendenbiefstukken) à 200 g elk
  • 2 jonge venkelknollen, in vieren
  • 3 kleine courgettes, grof gehakt
  • 1 rode paprika, in dikke repen
  • 200 g portobello's, in dikke repen
  • 4 mini-aubergines, grof gehakt
  • 2 rode uien, in dikke repen
  • 2 theelepels olijfolie
  • 60 ml citroensap, extra
  • 2 theelepels verse oreganoblaadjes

Voorbereiden

Meng het basilicum, de oregano, citroenschil, de 2 eetlepels citroensap en de ansjovis in een kom.

Voeg het vlees toe en wentel het in de marinade. Dek af en zet 3 uur of een hele nacht in de koelkast.

Bereiden

Meng intussen de venkel, courgette, paprika, portobello's, aubergines, ui en olie in een kom; gril of rooster de groenten in porties beetgaar.

Voeg het extra citroensap en de oreganoblaadjes toe; schep alles om. Dek af om warm te houden.

Gril of rooster de entrecotes tot de gewenste gaarheid; serveer de entrecotes met de groenten.

Kookboek

Het recept 'Entrecote met basilicum en oregano en gegrilde groenten' is afkomstig uit het kookboek...

Buiten eten

Met de recepten in dit boek maakt u van een zondagse brunch of zelfs van het avondeten voor morgen een echt buitenfeestje... Is er iets gezelliger dan lekker... lees verder

© De Lantaarn

Entrecote tips