![](/i/recepten/kookboeken/2009/buiten-eten/entrecote-basilicum-oregano-gegrilde-groenten-500.jpg)
Entrecote met basilicum en oregano en gegrilde groenten
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
bevat per portie
- 436 kcal
Ingrediënten
- 3 eetlepels vers basilicum, fijngehakt
- 2 theelepels verse oregano, fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 2 eetlepels citroensap
- 4 ansjovisfilets, uitgelekt en fijngesneden
- 4 entrecotes (lendenbiefstukken) à 200 g elk
- 2 jonge venkelknollen, in vieren
- 3 kleine courgettes, grof gehakt
- 1 rode paprika, in dikke repen
- 200 g portobello's, in dikke repen
- 4 mini-aubergines, grof gehakt
- 2 rode uien, in dikke repen
- 2 theelepels olijfolie
- 60 ml citroensap, extra
- 2 theelepels verse oreganoblaadjes
Voorbereiden
Meng het basilicum, de oregano, citroenschil, de 2 eetlepels citroensap en de ansjovis in een kom.
Voeg het vlees toe en wentel het in de marinade. Dek af en zet 3 uur of een hele nacht in de koelkast.
Bereiden
Meng intussen de venkel, courgette, paprika, portobello's, aubergines, ui en olie in een kom; gril of rooster de groenten in porties beetgaar.
Voeg het extra citroensap en de oreganoblaadjes toe; schep alles om. Dek af om warm te houden.
Gril of rooster de entrecotes tot de gewenste gaarheid; serveer de entrecotes met de groenten.
Kookboek
Het recept 'Entrecote met basilicum en oregano en gegrilde groenten' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2009/cover-cg-buiten-eten-kl.jpg)
Buiten eten
diverse auteurs
Met de recepten in dit boek maakt u van een zondagse brunch of zelfs van het avondeten voor morgen een echt buitenfeestje... Is er iets gezelliger dan lekker... lees verder
© De Lantaarn