Mexicaanse gehaktschotel

2 personen
bereiden

waardering 7,7obv 18 waarderingen

Bevat per portie

705 kcal
39 g eiwit
4 g vet
46 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 blikje tomaatstukjes (nettogewicht 400 g)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 zakje tortillachips naturel
  • 100 g mozzarella of jonge kaas, geraspt
  • Voor erbij: guacamole, tomatensalsa

Bereiden

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Bak het gehakt in een hapjespan rul. Bak de ui, de knoflook en de kruiden ca. 2 minuten mee. Schep de tomaten met het vocht en de rozijnen erdoor en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout.

Doe het gehakt in een lage ovenschaal. Verdeel de tortillachips en de mozzarella erover. Schuif de schotel ca. 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in ca. 3 minuten smelten. Lekker met guacamole en tomatensalsa.

Het recept 'Mexicaanse gehaktschotel' wordt je aangeboden door . Beeld: stockcreations | Shutterstock

Gehakt tips

Reacties op dit recept

  • Sophie Een heerlijk gerecht. Wel heb ik er zelf mais en een blikje kidneybonen aan toegevoegd. En geserveerd met een gemengde salade.
  • Nan Een erg lekker en apart recept, heb het met aardappelpuree gegeten.
  • Brenda Als beginnende kok vond ik het makkelijk om te maken en had er nog paprika en champignonnen erbij toegevoegd! Heeeeerlijk was het!