Hamburgers met blauwe kaas en cantharellen

4 personen
bereiden

waardering 7,1obv 8 waarderingen

Bevat per portie

365 kcal
19 g eiwit
30 g vet
4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 kleine zoetzure augurken, fijngesneden
  • 2 uien, ½ ui fijngehakt, de rest in ringen
  • 80 g Danish Blue, verkruimeld
  • 2 theelepels majoraan
  • 300 g mager rundergehakt
  • 50 g boter
  • 200 g cantharellen
  • 4 eetlepels kerriesaus (flesje)
  • 2 eetlepels cognac

Bereiden

Meng de augurk, de fijngehakte ui, de Danish Blue, de majoraan en zout en peper naar smaak door het gehakt. Vorm er 2 platte schijven van.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de hamburgers in ca. 6 minuten bruin en gaar. Houd ze op twee borden, onder aluminiumfolie, warm.

Bak de uiringen en de cantharellen in het bakvet in ca. 3 minuten op hoog vuur bruin. Schep ze op en naast hamburgers. Roer de kerriesaus en de cognac door het bakvet. Schenk de saus over de hamburgers. Lekker met gegratineerde bloemkool.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het recept 'Hamburgers met blauwe kaas en cantharellen' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Hamburger tips