Rosbief recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Rosbief

Het vlees dat in Nederland onder het woord 'rosbief' wordt verkocht, wordt over het algemeen van de muis, de bil of soms van het bloemstuk gesneden. Het is een mals stuk vlees dat in Frankrijk meestal wordt gebardeerd en opgebonden om een korstje te vermijden. Het wordt rood gegeten. In Engeland en Nederland wordt rosbief eerst dichtgeschroeid, dan afgebraden tot rood en opgediend in de jus. In Engeland wordt het vlees opgediend met mierikswortelsaus en klassieke Yorkshire pudding.

Rosbief braden

Rosbief of roastbeef moet vanbinnen rood en sappig zijn, aangezien het vlees wanneer het te lang wordt gebraden taai en droog wordt. Het vlees wordt altijd aan één stuk gebraden. Reken voor de braadtijd 15 minuten per 500 g en 10 minuten per 500 g bij braden in de oven. ¹)

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Wannée' ¹) ]

[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]