Italiaanse runderstoofpot

2 personen
bereiden

waardering 8,1obv 16 waarderingen

Bevat per portie

210 kcal
19 g eiwit
11 g vet
9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 150 g biefstuk, in dunne reepjes
  • 1 gele paprika, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes
  • 200 g tomatenblokjes (blik)
  • takje rozemarijn, gehakt
  • handvol olijven zonder pit

Bereiden

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui en knoflook 5 minuten tot ze zacht zijn en goudbruin kleuren.

Voeg het vlees, de paprika, de tomaten en de rozemarijn toe en breng het mengsel aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Schenk eventueel een beetje water erbij als het mengsel te droog wordt.

Roer de olijven erdoor en serveer de stoofpot met aardappelpuree of polenta.

Kookboek

Het recept 'Italiaanse runderstoofpot' is afkomstig uit het kookboek...

Gerechten voor twee

Samen genieten van een intiem diner, lekkere snacks bij de borrel, slanke maaltijden om allebei gezond te blijven of feestelijke recepten om iets te vieren

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Martin Turzak | Shutterstock.com

Runderstoofpot tips

Reacties op dit recept

  • M. Eerste gedachte? Je gaat bíefstuk toch niet stoven?
  • Marga Zonde van de biefstuk, kan het niet met ander (rund)vlees?
  • marjolein Dacht ik ook... Biefstuk? Kan toch wel met een runderlap?
  • Marianne maar dan moet je het wle langer stoven dan een kwartiertje