Italiaanse runderstoofpot

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 210 kcal
  • 19 g eiwit
  • 11 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 150 g biefstuk, in dunne reepjes
  • 1 gele paprika, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes
  • 200 g tomatenblokjes (blik)
  • takje rozemarijn, gehakt
  • handvol olijven zonder pit

Bereiden

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui en knoflook 5 minuten tot ze zacht zijn en goudbruin kleuren.

Voeg het vlees, de paprika, de tomaten en de rozemarijn toe en breng het mengsel aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Schenk eventueel een beetje water erbij als het mengsel te droog wordt.

Roer de olijven erdoor en serveer de stoofpot met aardappelpuree of polenta.

Kookboek

Het recept 'Italiaanse runderstoofpot' is afkomstig uit het kookboek...

Gerechten voor twee

diverse auteurs

Samen genieten van een intiem diner, lekkere snacks bij de borrel, slanke maaltijden om allebei gezond te blijven of feestelijke recepten om iets te vieren... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Martin Turzak | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Runderstoofpot recept tips

Reacties op dit recept

  • M.Eerste gedachte? Je gaat bíefstuk toch niet stoven?

    reageren

  • MargaZonde van de biefstuk, kan het niet met ander (rund)vlees?

    reageren

  • marjoleinDacht ik ook... Biefstuk? Kan toch wel met een runderlap?

    reageren

  • Mariannemaar dan moet je het wle langer stoven dan een kwartiertje

    reageren