Côte à l'os met gesmolten rundvet en kruiden

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg runderribstuk
  • 300 g boter
  • 300 g gesmolten rundvet
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 teentjes knoflook, in schijfjes
  • 20 g szechuanpeperbollen
  • 20 g grof zeezout
  • zwarte peper van de molen

Bereiden

Zet het runderribstuk 50 minuten in een ovenschaal in de oven op 50 °C.

Laat de boter en het rundsvet langzaam smelten. Rits de rozemarijn en tijm af en voeg samen met de knoflook en szechuanpeperbollen toe. Laat een uur verder garen op een laag vuur.

Wrijf beide kanten van het vlees in met grof zeezout. Schroei vier minuten aan elke kant dicht.

Haal het been eraf en bak nog eens 30 seconden aan elke kant.

Snijd het vlees in plakken en bestrijk met het kruidenvet. Werk af met een beetje zeezout en peper van de molen.

Lekker met een salade en met krieltjes, gebakken in rundvet.

Kookboek

Het recept 'Côte à l'os met gesmolten rundvet en kruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Herbas

David Van Steenkiste kweekt verschillende vaak onbekende kruiden en eetbare bloemen, maar hij trekt ook nog regelmatig de vrije natuur in om ze zelf te plukken. In 'Herbas' worden de kruiden op een originele manier in hartige en zoete gerechten verwerkt

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Rundvlees tips